06 June 2021

Verenig en heers

 English version


Mijn positie in het ongeluk en het verdriet dat de mensheid aan het overkomen is:

  • Onderling respecteren van individuele vrijheid en zelfbeschikking
  • Geen vaccinatie plicht (in zijn algemeenheid)
  • Geen bewijs van gezondheid voor meer rechten
  • Er is geen absolute waarheid; vanuit respect in de dialoog begrip kweken

Op de bekende platformen van de sociale media werd ik vanwege die positie in eerste instantie tegengesproken. Prima gesprekken over de inhoud. Dat ontwikkelde zich echter naar schelden en daarna zelfs naar bedreiging, uitsluiting en uitstoting door mensen waarvan ik dacht dat het vrienden waren. Dat doet pijn. Vooral in het begin. Toch went het tot mijn verbazing na verloop van tijd. Hoewel het feit dat het went, op zichzelf weer niet went.

Na die periode ontstond een nieuwe fase, namelijk die van het "Negeren". Zo! Dat komt echt binnen en gaat ook niet weg. Gewoon niets meer zeggen, nergens op in gaan, of op reageren. Dat voelt als zou men denken: “Laat maar lullen. Niet serieus nemen. Zal wel weer overgaan. ’t Was altijd al een dwarsliggertje.” Et cetera.

Al snel realiseerde ik mij dat dit natuurlijk niet over mij gaat, maar over een groep die de waarheid in pacht heeft en over de dissidenten die allemaal over één kam worden geschoren. Maar samen met mij is er een enorme groep dissidenten die niet extreem is, geen wappie is, geen complotdenker is en die ook niet de ernst van het virus ontkent  etc. etc. Dat is de groep gematigden, die gehoord willen worden, maar die worden tegengewerkt in alle denkbare lagen van het gezag en invloed.

Vanuit de groep dissidenten krijg ik nog steeds bijval, zij negeren mij niet. Maar het blijft veelal beperkt tot gemopper en tegen elkaar opbieden over wie er het meest boos, verdrietig, of gefrustreerd is. Ik heb daar ook aan meegedaan, maar ben er mee gestopt. Ik vaar een andere koers. Ik wil niet in een bepaalde groep mensen horen, ik hoor bij de mensheid.

Laten wij ons niet verder laten verdelen door onwetendheid en verlies van controle. Wij beweren allen te weten wie daar verantwoordelijk voor is of zijn. Maar de enigen die er echt voor verantwoordelijk zijn, zijn jij en ik en iedereen die wij kennen. Wij zijn met zijn allen in dit ongeluk en verdriet verzeild geraakt, laten wij er met zijn allen samen weer uitkomen.

Negeer mij niet? TrefMij = raak mij en ontmoet mij. Verenig en heers!

 

© TrefMij juni 2021


No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com