23 July 2022

Nieuwe mensen ontmoeten

Vaida

Vandaag, 22 juli 2022 liep ik ene Vaida tegen het lijf bij de kiosk van Gnejna Bay. Het contact begon op het moment dat men in de kiosk aan mij vroeg of ik iets wilde bestellen. Het was niet mijn beurt, vond ik, en ik zei dat ik dacht dat het haar beurt was. Een korte blik en glimlach vielen mij ten deel. Zij bestelde fruitsalade en een koffie. Daarna bestelde ik mijn biertje. Mijn bestelling was eerder klaar daar de hare en ik vond nog net een leeg tafeltje. Nadat haar bestelling ook klaar was, waren er echter geen tafeltjes meer vrij. Als in een reflex bood ik haar een plekje aan mijn tafeltje aan. Ze aarzelde niet en schoof bij mij aan. Toen voelde ik dat moment waarop ik kon kiezen om een gesprekje te beginnen, of haar gewoon dat zitplekje aan mijn tafeltje te gunnen en haar niet lastig te vallen met mijn praatjes.

In al mijn onnozelheid kon ik het toch niet laten en zei ik: "Het is wel erg warm hè?" Direct nadat ik dat had gezegd dacht ik: "Wat een stomme opmerking, en ik lachte inwendig, me realiserend dat die mooie jonge vrouw natuurlijk sowieso niet op mij zat te wachten." Tot mijn stomme verbazing reageerde ze en begon ons gesprek. Zij vertelde grosso modo het volgende.

Zij is origineel afkomstig uit Litouwen. Tenger, 43 jaar en blond haar dat donkerder gekleurd is geweest. Is opgegroeid met haar broer. Haar ouders jong overleden. Veel ziekte in de familie, waardoor dus al heel jong ouders verloren.

Getrouwd met Maltese man. Woont in Birkikara. Vindt Malta te klein, maar onduidelijk blijft of zij vindt dat dat ook voor haar geldt.

Werkt offshore bij een Nederlands bedrijf in Den helder. Heeft vanaf het begin in haar relatie de broek aan. Dat houdt in: samen met haar man het huishouden doen. Zij wil geen slaafje worden/zijn.

Zij sprak uit mij een interessante persoon te vinden met wie ze een goed gesprek kon voeren. Het voelde voor haar als acceptatie en respect van mijn kant. Ze sprak ook uit dat ze vermoedde dat ik van een goed niveau zou zijn. Ik legde uit te schrijven en een denker te zijn, van communicatie te houden. Nieuwsgierig te zijn naar mensen. Open om verbindingen te vinden en te behouden.....

Na ongeveer drie kwartier gaf ze aan te moeten gaan en vertelde mij dat ze morgen hier weer zou zijn met vrienden.

Ik heb haar mijn Maltese telefoonnummer gegeven en haar uitgenodigd voor een volgende ontmoeting ergens op een terrasje, om ons gesprek voort te zetten. Ze liet mij mijn telefoonnummer zelf in haar telefoon zetten.......

Nu ben ik weer zo benieuwd en zo nieuwsgierig naar wat dit mij nu weer brengt.

Melisa

Na mijn ontmoeting met Vaida, reed ik terug naar huis, maar onderweg besloot ik even langs te gaan bij een mini boerderijtje in de buurt van het plaatsje Manikata. Ze verbouwen daar allerlei groente en verkopen ook honing. Het is een soort biologisch boerderijtje. Alles puur natuur en onbespoten.

Ik liep binnen in het winkeltje. Daar zat ze, een meisje, of was het een vrouw? Het kostte me wel vijf minuten om dat vast te stellen. Toen wist ik dat zij een jonge, volwassen vrouw is. Haar naam is Melisa en ze gaf mij haar naam met een mooie glimlach. Ik kom vaker op dit boerderijtje. Dan is er meestal de eigenaresse. Een vrouw met Italiaanse allure. Ze is emotioneel en fysiek uitdrukkelijk aanwezig. Ze danst ongedwongen door de ruimte die haar meer dan is gegund. Zij heet Emanuela. Melisa vertelde dat Emanuela bij een festival in Portugal is en dat zij nu haar honneurs waar neemt.

Melisa zat te eten toen ik binnenkwam en bood mij een bordje eten aan. Ze vertelde dat ze het zelf had gemaakt en dat het niet echt bijzonder was. Ik sloeg het bordje af, maar echt alleen om ons contact schaars en pril te houden. Ze liet me weten wanneer ze weer terug zou zijn op het boerderijtje. Ja, we zullen elkaar opnieuw treffen.

Wat een bijzondere dag weer. Wat een onbegrijpelijk en intens treffen met twee nieuwe mensen. Heerlijk dit is mijn leven. Dit is mijn verlangen. Nieuwsgierig naar de ander zijn. Daarmee niet alleen mijn eigen leven te verrijken, maar ook dat van de ander.


© TrefMij juli 2022

No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com