12 June 2021

Vaccinatie vluchtelingenTrainen voor lange afstand zwemmen!

Ik woon op Malta en wil nog wel eens naar het vaste land van Europa. Naar familie en vrienden. Ik wil naar kinderen en kleinkinderen en ook naar mijn lieve stokoude moeder, die zich nu al afvraagt of ik wel op haar begrafenis aanwezig zal zijn. Dat mag ik dus uitsluitend nog onder voorwaarden.

Ik ben daarom nu aan het trainen op lange afstand zwemmen. Misschien kan ik dan namelijk zonder elektronische gezondheidsbewijzen wel stiekem naar Italië zwemmen. Het is weliswaar dik 200 km geloof ik, maar het gaat ook wel ergens over dunkt mij. Als mij dat lukt, zou dat op zichzelf toch al een bewijs zijn van gezondheid, vind jij ook niet?

Of misschien word ik wel onderdeel van een nieuwe groep vluchtelingen. De “Vaccinatie vluchtelingen”, die met gammele rubberbootjes de overtocht naar Europa wagen. O nee, Malta is ook Europa. Het wordt dus vluchten binnen Europa. Je weet wel, die unie met vrij verkeer van goederen en personen. Nou, dat wordt dan binnenkort vrij verkeer van goederen en personen die bereid zijn te willen bewijzen en publiek te maken dat zij gezond zijn.

De opvang in Italië - als ik tenminste niet verdrink in de door mij zo geliefde Middellandse Zee - zal dan denk ik in zogenaamde "Wappie-kampen" gaan gebeuren. Bijkomend voordeel is dat ik van westerse, blanke afkomst ben en dat die Europese Unie vooral erg begaan is met het lot van haar eigen mensen. Voor die groep vluchtelingen die binnen die Unie wonen en leven zal de kwaliteit van de opvang vast niet zo erbarmelijk zijn als voor de mensen die momenteel in onder andere de Griekse vluchtelingenkampen verblijven? Als het toch wat meer tegen zit kan de situatie ontstaan dat Europese burgers worden teruggestuurd naar hun eigen land binnen de Europese unie.

Euh……, nou ja ik heb de zomer in mijn kop en goede hoop dat ooit weer eens de wijsheid gaat prevaleren. Ik zit onder een parasol aan zee en aan een wit wijntje. Eén glaasje maar hoor, want ik wil straks nog weer een flink aantal baantjes gaan trekken….

 
© TrefMij Juni 2021


No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com