25 May 2021

Apartheid 2.0Etnische groepen en rassen, worden sinds mensenheugenis gediscrimineerd. Toch blijft de mensheid naarstig opzoek naar verbroedering en vreedzaam naast elkaar leven. 

Wij streven naar onderling respect, verbinding en liefde tussen mensen. Onze lessen hebben wij geleerd in het verleden en wij weten dat wij nog veel moeten leren. Toch heeft de mensheid kans gezien - op weg in de eenentwintigste eeuw - wederom een nieuwe verdeling in groepen te maken waarbij gelijkheid in het geding is. 

Ik heb het Apartheid 2.0. gedoopt.

Werden mondkapjes ons in het begin nog aangeprezen als zouden die vooral bescherming bieden aan je medemens en minder aan jezelf, de vaccinaties daarentegen zijn er puur om jezelf te beschermen. Het beschermen van de anderen is niet langer meer nodig als iedereen is gevaccineerd en/of als er een groepsimmuniteit is ontstaan, lijkt de redenatie te zijn.

Er is (nog) geen groepsimmuniteit. Ook is nog niet iedereen gevaccineerd. Immers, niet iedereen is al aan de beurt geweest, maar er zijn ook mensen die sowieso niet gevaccineerd willen worden, of die nog twijfelen. Dat zijn keuzes die iedereen in vrijheid mag maken. Iedereen heeft de vrijheid om wel of niet beschermd te willen zijn. Er zijn straks dus twee groepen mensen: gevaccineerden en niet gevaccineerden.

Echter, het wordt steeds duidelijker dat niet gevaccineerd willen worden, betaald moet worden met het permanent inleveren van vrijheden. Concreet:

  • zodra het vaccinatiepaspoort, of -certificaat operationeel is, zullen de gevaccineerden geen mondkapje meer hoeven te dragen, geen afstand meer hoeven te houden en niet meer getest hoeven te worden (zie afbeelding NOS nieuwsbulletin onderaan). Voor de niet gevaccineerden zullen deze maatregelen wel blijven gelden;
  • bovendien krijgt de groep gevaccineerden vrijheden terug die de niet gevaccineerden alleen terugkrijgen als zij zich telkens laten testen. De niet gevaccineerden moeten dus telkens bewijzen dat zij gezond zijn. De gevaccineerden hoeven dat niet meer te bewijzen, want die zijn beschermd.

Het moeten bewijzen dat je gezond bent vind ik sowieso een onwenselijke ontwikkeling, maar dat dit niet voor iedereen geldt, vind ik onacceptabel. Zeker tegen het licht van het feit dat juist de voorstanders van de maatregelen en de vaccinatie, steevast appelleren aan solidariteit. Maar wat is solidariteit nog als alleen de gevaccineerden privileges krijgen, terwijl de gevaccineerden nog steeds corona kunnen krijgen en anderen daarmee besmetten? De solidariteit is inmiddels geslonken tot binnen de groep gevaccineerden.

Welkom in de wereld van het nieuwe normaal. De wereld van Apartheid 2.0. Het boek “Animal farm” op wereldschaal: “All animals are equal, but some animals are more equal than others.” George Orwell was een visionair.

Hoe dan ook, de niet gevaccineerden zullen permanent moeten leren leven met minder vrijheden en dit keer kan niemand zeggen: “Wir haben es nicht gewusst.”

Het ga u allen goed en wie weet gebeurt er nog wel een wondertje. Ik blijf er voor bidden, al was het maar voor mijn nageslacht.

 

© TrefMij mei 2021

 P.s. Wellicht ten overvloede:

  • ik ben voor de corona maatregelen op tijdelijke basis;
  • ik vind corona gevaarlijker dan griep;
  • ik geloof niet in complottheorieĆ«n;
  • ik ben zeer voorzichtig, zodat ik niemand besmet.
  • ik keur extremisme af
  • ik ben tegen geweld

Ik ben uitsluitend tegen apartheid!

=============


=============


NOS nieuwsbulletin over Malta van 24 mei 2021No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com