02 August 2020

Mijn jubileumDe eerste zonsondergang op Malta die ik zag toen ik die dag arriveerde 
om er definitief te gaan wonen.

Vanmorgen kreeg ik van mijn “One and only super vriend Cees” een Whatsappje waarin hij mij feliciteerde…………. 

Zelf had ik er helemaal niet bij stil gestaan. Dank je wel Cees!

Enkele reis naar Malta

Als ik dit publiceer is het 2 augustus. Op deze dag, drie jaar geleden (2017), ging ik in plaats van met een retourtje, voor het eerst met een enkele reis naar Malta. Ik had immers besloten daar te gaan wonen. 

De periode in de aanloop naar die tweede augustus was intensief en emotioneel. Ik had een soort afscheidsfeestje georganiseerd waarvoor ik mijn kinderen, partner familie, vrienden, buren en kennissen had uitgenodigd. 

Zoveel mensen hadden een presentje / kadootje meegenomen. Zo lief. Sommige zijn nog steeds in gebruik.

Op Malta wonen

Drie jaren op Malta wonen, lijken wel dertig jaar. Want wat er allemaal is gebeurd, is eigenlijk te gek voor woorden.

Daarom maar eens een overzichtje van de gebeurtenissen in grote lijnen.
 • Met mijn partner Szilvia ben ik zo’n vijftien keer verhuisd. We zijn de tel kwijt geraakt. Gelukkig past mijn bezit in vijf boodschappentassen en twee gitaarkoffers.
 • Szilvia en ik hebben eerst samen gewoond. Daarna zijn we weer apart gaan wonen. En daarna zijn we weer samen gaan wonen, maar dit keer met eigen kamers. Prima oplossing, ….. tot op heden. Wij hebben geen lange termijn strategie. Er lijkt een gezonde intentie om dicht bij elkaar te blijven.
 • We zijn een keer op straat gezet, maar weer snel alternatieven gevonden.
 • We hebben met zijn tweeën gewoond in een kamertje van vier bij drie en zonder ramen. Soort studenten leven gevoel.
 • Wij hebben het bedrijf “Warm Home Malta” opgezet. Inmiddels circa dertig kamers voor Bed and Breakfast. Ik ben daar uitgestapt en Szil is er mee doorgegaan. Nu ben ik nog adviseur van haar bedrijf en verricht wat hand en spandiensten. 
 • Ik ben er uitgestapt omdat ik vervroegd met pensioen wilde gaan. Ik hoef nu niet meer te werken voor geld. Mini inkomen, maar genoeg als ik mijn levensstijl er op aanpas. Ik kwam niet naar Malta om meer te gaan werken. Verlies nooit je focus!
 • Nu schrijf ik in de ochtend en soms in de nacht. In de middag opzoek naar de schaduw, die ik vind op talloze terrasjes. Daar gaat het schrijven verder, op telefoon of laptop. 
 • Daarom was ik een blog begonnen. Deze werd echter gehackt waarbij alles verloren ging. 
 • Ik heb volledig opnieuw wéér een blog gemaakt. Dat frustreerde, maar ik wilde het. 
 • Het doel van mijn blog is een naslagwerk van mijzelf te creëren. Ik schrijf columns en over herinneringen. Ik creëer poëzie en muziek, liedjes teksten, spreuken, verhalen, beelden (foto’s/video’s) en ik schrijf over interessante ontmoetingen met mensen. 
 • Een aantal maanden lang was ik met columns uit mijn blog wekelijks te horen op NPO Radio 1. Morgenochtend drie augustus ben ik daar trouwens weer te horen met mijn recente column: "Zomertijd - vrijheid".

Mijn manier van leven

Mijn manier van leven mag doorgaan. En als die manier van leven mij niet meer past, dan weet ik dat ik er op kan vertrouwen dat er weer een nieuwe fase komt. Hoe die er uitziet weet ik niet. Onnodig te weten ook. 

Overgave en vertrouwen, drijven op mijn eigen ervaringen. Vertrouwen dat mijn intuïtie mij op de juiste weg houdt. Op die manier ontplooien is de sleutel voor ontwikkeling en groeien.

Als je nieuwsgierig bent naar meer, deel ik graag informatie met jou over onze ontplooiing. Geef mij jouw vragen, jouw twijfels, het maakt mij niet uit wat je benoemt. Ik wil benoemen wat in mij leeft. Misschien kunnen wij iets toevoegen uit elkaars leven in ons eigen leven.


© TrefMij juli 2020

No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com