04 July 2024

Beschermengelen


Een week geleden schreef ik over een kitten die opgesloten zat onder de motorkap van een auto en die uiteindelijk kon worden gered met de hulp van omstanders. De kitten had geluk dat ik haar hoorde. En toen....

Kort daarna werd ik midden in de nacht wakker van iemand die aan het schreeuwen en kermen was. Ik kon niet direct vaststellen waar het geluid vandaan kwam. Net als bij het geluid van de kitten die verstopt zat onder de motorkap. Ik ben weer naar beneden gegaan om uit te zoeken wat er dit keer aan de hand was. Vlak bij mijn huis lag een man languit op de stoep. Hij was de herrieschopper en was overduidelijk stomdronken. Hij kon niet opstaan. Ik heb een ambulance laten komen en de man is meegenomen. Het gaat hem vast wel beter nu.

Verbaasd over het feit dat het de tweede keer was dat ik in korte tijd in een reddingsactie verzeild raakte, schreef ik aan de omstanders die mee hielpen bij de kitten redding over deze nieuwe redding ervaring. En alsof ik nog niet voldoende verwonderd was, bleek dat een koppel, kort na de redding van de kitten, zelf ook een dronken man had geholpen.

Ik vraag me af welke betekenis dit heeft? Hoe dan ook, laten we elkaars beschermengeltjes zijn. Ik ben klaar voor de volgende reddingsactie, alhoewel ik hoop dat het niet nodig zal zijn. Eerlijk gezegd red ik wel liever een kitten dan een dronkenlap.

 

© TrefMij 2024

 


No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com