24 May 2022

ZwervenUitzicht vanaf mijn penthouse terras in St. Pauls Bay

In 2017 vertrok ik naar Malta en ben daar gaan wonen in de plaats Bugibba. Samen met mijn vriendin Szilvia begonnen wij ons Bed & Breakfast.

In deze stad hebben zich talloze gepensioneerden Engelsen gevestigd. Een prachtig meteorologisch- en financieel klimaat voor hen. Ik herinner mij dat ik toen al dacht: “..... maar ik zou niet permanent willen wonen in dit bejaardentehuis”.

Wij zijn toen uit Bugibba vertrokken om een andere reden. Het was beter voor ons bedrijf om op een andere locatie op Malta te gaan wonen. Inmiddels zijn wij overigens al zo’n vijftien keer verhuisd binnen Malta. Zo zwerven wij rond....

Inmiddels ben ik al ruim twee jaar niet meer betrokken bij het bedrijf. Szilvia runt het met anderen. Dat leidde bijna een jaar geleden tot mijn besluit om naar St. Pauls Bay te verhuizen, wat aan Bugibba grenst (het is eigenlijk één geheel).

Het heeft wellicht iets te maken gehad met de corona-tijd. Ik voelde mij namelijk opgesloten op het eiland Malta en wist niet hoe lang het zou gaan duren. Ik vond een werkelijk prachtige locatie in St. Pauls Bay. Een penthouse, direct aan zee met een werkelijk fantastisch uitzicht in de richting van Sicilië. Ik was in één klap verliefd op die plek en besloot er te gaan wonen. Ja verliefd was ik, op een plekje. En ook die liefde maakt blind vrees ik nu, want ondanks deze geweldige locatie, zit ik weer in het bejaardentehuis Bugibba en vind ik er niet mijn draai. Ik verlang weer terug naar de omgeving waar ik destijds met Szilvia woonde.

Het ziet er naar uit dat ik voor de zestiende keer ga verhuizen. Ik weet dat het niet de laatste keer zal zijn, want een beetje zwerver was ik altijd al en zal ik ook wel blijven.

 

© TrefMij mei 2022 / auteur: Markant


1 comment:

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com