06 May 2021

Stop de ontzichtbare vrijheidsberoving


De stelling bij Stand.nl op NPO1 op 6 mei 2021 is: 

"Het plan met de toegangstesten gaat niet werken". 

De motivatie hierbij is: 
"Kan de samenleving eerder van het slot als bezoekers van een museum, pretpark of restaurant zich verplicht laten testen? Daarover wordt vandaag in de Tweede Kamer gesproken. Aan de hand van toegangstesten zou er eerder versoepeld kunnen worden, is het idee.
Maar op de toegangstesten is veel kritiek. Het zou tweedeling in de hand werken omdat mensen die al gevaccineerd zijn meer vrijheden krijgen dan mensen die nog niet zijn ingeënt. Ondernemers zijn bovendien bang dat een toegangstest klanten weghoudt die zich niet verplicht willen laten testen. Anderen weer zien het invoeren van testen als een verkapte vaccinatieplicht. 
Hoe denk jij er over? Ben je bereid je verplicht te laten testen, of zijn de nadelen groter dan de voordelen?"

Het "grappige" aan deze stelling en de motivatie ervan, is dat iedereen gelijk heeft. 

  • Regels zouden eerder versoepeld kunnen worden
  • Het werkt tweedeling in de hand (meer rechten voor geteste groep)
  • Het houdt klanten weg die zich niet willen laten testen 
  • Het is een verkapte vaccinatieplicht

Het gaat in dit geval niet over of toegangstesten wel werken, maar over de vraag of dit niet een te grote inbreuk maakt op onze vrijheid. 

Wie heeft er immers iets mee te maken of ik gezond ben? Waarom moet ik dat bewijzen en waarom moet ik dat bekend maken? Als dat legitiem is, zouden artsen hun patiënten ook net zo goed in de wachtkamer kunnen spreken. Het gaat hier echt over iets anders. Hier is onze vrijheid in het geding. Wij moeten het recht behouden om persoonlijke en medische informatie geheim te houden. Die informatie hoeven wij aan niemand te vertellen. Dat hoeft niemand te weten. En al zeker niet aan de Overheid, of andere instellingen. 

Wij zijn op dit gebied al over de scheef gegaan met het feit dat geen keuze voor orgaandonatie door de overheid mag worden geïnterpreteerd als een keuze voor "Ja". Dat is echt een brug te ver, maar wel wettelijk geregeld nu. 

Mijn grote wens zou zijn dat dit fenomeen van controle door overheden en andere instanties stopt.  Stop met het uitruilen van vrijheid voor veiligheid. Vrijheid is niet onderhandelbaar. Vrijheid is een gegeven, een basale verworvenheid. Iedereen die daar aan toornt, begeeft zich op een hellend vlak!

Alstublieft stop de onzichtbare vrijheidsberoving!
© TrefMij mei 2021

No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com