27 March 2021

Petitie Gozo - Pieter Omtzigt

 

Petitie Gozo

Recent vroeg een goede kennis, vriendin van mij een petitie te willen tekenen. Het ging over schadelijke ontwikkelingen op het eiland Gozo, waar zij woont en dat een buureiland is van Malta waar ik woon. En omdat ik Gozo een zeer warm hart toedraag vanwege haar schoonheid en kleinheid, dook ik al snel in die link om die petitie te gaan tekenen. Ik steun graag mensen die voor hun belangen opkomen.

Toch was er ineens ook dit moment…… Ken je dat, al die extra zinnetjes, van wil je dit, of wil je dat? En als je akkoord gaat dan dit, of niet dat.... al die kleine lettertjes en zoveel vragen. Ik had geen idee wat ik nou zou tekenen en waar ik dus allemaal mee akkoord zou gaan.

Tja, vroeger tekende ik gewoon zo’n petitie. Tegenwoordig voel ik ineens dat ik beter mijzelf vertrouw, hoewel dat ook haar uitdagingen kent. Hoe dan ook, ik vind Gozo prachtig en het zou zo moeten blijven. Malta is al geruïneerd en dat weet ook een grote groep bewoners, dus wie weet wat er nog te redden is voor Gozo?

Pieter Omtzigt

Maar als er alleen al nagedacht is over wat te doen met de zetel en de stem van Pieter Omtzigt - dus nog niet eens over gesproken - maak ik mij niet zoveel illusies over wat mijn eigen stem nog waard is. Ik blijf mijn dingetjes schrijven en mijn opvattingen houden, hoor. Dat is de intrinsieke waarde van elk van ons. Maar de wereld staat aan de vooravond van iets groots en ongrijpbaars. Malta en Gozo, maar ook Nederland zijn allemaal te klein om daar ook maar enige invloed op te kunnen doen gelden.

Ik leef in de tweede helft van mijn leven en ik vertrouw op een hoop extra speeltijd. Heerlijk, knus, veilig, zonder gedoe. In berusting en besef.

De rebel

De rebel blijft in mij, maar bij voorkeur wel verstandig, om onnodige schade te voorkomen. Het is nu aan de meest recente generaties om te kiezen tussen op staan, of in dutten. Ik steun hun tegengeluid, maar ga niet meer de straat op met brandbommen en bivakmuts.

Het beste gewenst aan alle zwarte schapen en alle andere rebellen. Ga er voor! 

 

© TrefMij maart 2021

No comments:

Post a Comment

COMMENTS TO: trefmij@gmail.com