18 June 2021

Het gaat niet goed [1]Wij moeten praten vind ik, want het gaat niet goed. 
Wij moeten er voor gaan zitten, want ik voel me rot.

Het begon op vrijdag de 13e maart 2020….. Twee van mijn kinderen zouden de volgende dag naar mij toe vliegen voor een vakantie. Dat ging dus niet door. In de tussentijd is er veel gebeurd. Inmiddels lopen mensen op straat in een boog om mij heen. Op sociale media worden berichten van mij verwijderd. Overal voel ik het negeren en uitsluiten. Het stille protest tegen coronawappies.

Ik voel mij géén slachtoffer en ben ook géén coronawappie. Waarom ik mij toch zo rot voel komt vooral door die stilte om me heen en daardoor ook vanwege het volgende.

 • Ik heb nog nooit beweerd dat corona niet gevaarlijk is
 • Ik heb nog nooit beweerd dat corona maar een soort griepje is
 • Ik heb nog nooit iemand afgeraden zich te laten vaccineren
 • Ik heb nog nooit beweerd dat het vaccin gevaarlijk is
 • Ik geloof niet in complot theorieën
 • Ik heb nog nooit beweerd dat het uitbreken van corona een vooropgezet plan is van bepaalde groepen mensen
 • Ik heb nog nooit iemand veroordeeld, afgewezen, of genegeerd omdat zij/hij andere keuzes wil maken dan ik
 • Ik heb nog nooit iemand verzocht, of van iemand geëist een mondkapje te dragen
 • Ik heb nog nooit tegen iemand gezegd dat ik vind dat zij of hij zich voortaan moet laten testen om dezelfde vrijheden te krijgen als diegenen die zich wel willen laten vaccineren
 • Ik heb nog nooit tegen iemand gezegd dat het maken van een andere keuze niet solidair is
 • Ik heb nog nooit iemand gevraagd of zij/hij gezond is en ook niet of zij/hij dat kan bewijzen
 • Ik heb nog nooit iemand gevraagd om informatie uit haar/zijn medische dossier te mogen inzien of hebben
 • Ik zou het er nooit mee eens zijn als iemand van een ander verwacht, of eist informatie uit haar/zijn medisch dossier te verstrekken aan anderen dan door die persoon zijn gemachtigd
 • Ik heb nog nooit gehoord van mensen die rechten en/of privileges zijn ontzegd omdat die mensen het eens waren met wat de overheid, de media en het RIVM beweren
 • Ik heb nog nooit gehoord van mensen van wie gepubliceerde berichten op sociale media worden verwijderd door die machtige platformen, omdat die berichten strookte met wat de overheid, de media en het RIVM beweren

  Dit is géén specificatie van een coronawappie, maar ik word wel zo benaderd. Het gaat dus niet goed. Ik kan alleen nog maar praten met gelijkgestemden, maar wil dat ook met de zwijgende niet gelijkgestemden. Wie komt er uit haar/zijn bubbel, ik ben uit de mijne.

  Tot zo ver deel [1] van: “Het gaat niet goed”. Volgende week verschijnt deel [2], dat over mijn mening gaat. Daarna kunnen wij er voor gaan zitten. Durven wij dat allebei? Ik vind het spannend en ben zeer benieuwd…© TrefMij Juni 2021

5 comments:

 1. Machtig, ik kan geen 'ja' onder elke zin zetten en ik weet niet of ik dit zelf zou willen, maar ik ben met je eens, het gaat niet goed...

  ReplyDelete
 2. Dank je Ela, blijf op letten en blijf gezond.

  ReplyDelete
 3. Gelukkig hier kan ik wel reageren, op Facebook lukt dat nu even niet want ik heb straf, voor het spreken van de waarheid………… het gaat niet goed idd maar eigenlijk ook weer wel, we zitten in een overgangsfase naar een hele nieuwe manier van leven. Zoals bij alle veranderingen zorgt dat ook hier voor verdeeldheid veroorzaakt door de angstmantra die voortdurend te horen is via allerlei kanalen. Wanneer je het gevoel hebt dat je al dan niet gedwongen in een “stilte” terecht bent gekomen, overweeg eens om gebruik van die stilte te maken, duik er eens helemaal in. Zet een zacht meditatief muziekje op en keer eens helemaal in jezelf……… wie weet gaan dan de antwoorden komen! Ik heb in die stilte in ieder geval rust gevonden, natuurlijk mis ik iedereen maar het gevoel wat bij mij vooral overheerst is dat ik geen onderdeel uit wil maken van dit opgedrongen systeem met regels waar ik niet achter sta! Ik ben er van overtuigd dat het allemaal goed gaat komen dat houd me op de been. Iedereen is op dit moment waar hij/zij moet zijn…… iedereen heeft een eigen moment van bewust worden dat kunnen en mogen wij niet forceren, we moeten accepteren dat pas wanneer iemand er klaar voor is zij zich bewust gaan worden van de situatie en tot die tijd is het aan ons om ervoor te zorgen dat we zelf in staat zijn om de grote groep op te gaan vangen, te troosten en te informeren! In plaats van te focussen op de ander, focus op jezelf!

  ReplyDelete
 4. Hi daar, dank voor je reactie. Jouw tip over de stilte is welkom. Ik zoek al mijn hele leven de stilte en het is nu zelfs makkelijker te vinden en te bestendigen.

  Het ga je goed in stilte en met aandacht

  ReplyDelete

GUARANTEE: every respectful respond I will react to.

Please share your thoughts in words........